Internationaal kampioen 2019

Jim van 't

Roetaart

Mooie lijnen en sterke bewegingen bezorgden Jim van 't Roetaart als jonge hengst de hoogste score op de centrale keuring in Ghlin. In 2019 werd hij met glans tot kampioen bekroond op de Nederlandse Hengstenkeuring én werd hij internationaal kampioen in Wachtebeke.

Jim van 't Roetaart

Pedigree

Matteo van 't Rietenhof Iwan van Aardenhof Udo van den Houwenberg
Erica van de Klaverhoeve
Justine van 't Rietenhof Buffalo van 't Camillenhof
Lotte van 't Rietenhof
Laura van 't Roetaart Tijn van de Vliegert Florian van 't Rietenhof
Lissan van de Vliegert
Koket van 't Roetaart Jim van Niesenhof
Lea van Terbekenhof

De donkerbruine Jim van ‘t Roetaart gaat aan moederskant terug naar de Belgisch kampioene van 1983 Supra van Terbekenhof, die naast een uitmuntende prijskampmerrie ook een echte stammoeder was.
De moeder van Jim, Laura van ‘t Roetaart, lijkt deze beide eigenschappen te hebben meegekregen, want stond meermaals eerste op de Nationale Prijskamp. Ze is daarnaast een dochter van Belgisch kampioen Tijn van de Vliegert.

De vader van Jim is oud-kampioen Matteo van ‘t Rietenhof die zijn fokkwaliteiten blijft bewijzen; hij heeft de blauwschimmel-kleur met een bruine moeder zodat deze Jim garant staat voor kleurvererving.

In België/Nederland zijn inmiddels zes zonen goedgekeurd en meerderen haalden er in Frankrijk hun dekbevret. De kleurverscheidenheid is daarbij zeer opvallend. Dochter Lente van ‘t Langhof had een succesvol jaar met eerste plaatsen in Vilvoorde, IJzendijke, Aalst, Oudenaarde en Deinze.

Bestellen sperma

Het bestellen van vers sperma, graag enkel telefonisch naar Eddy op telefoonnummer +32 (0)476 79 40 19