Hengstenhouderij Van Langenhove staat in 2022 aan de start van zijn 40ste dekseizoen!
Reden genoeg om daar even bij stil te staan en om een korte terugblik te maken naar een vol verleden.

Tijden zijn veranderd in die 40 jaar. Hard veranderd. Als 18-jarige ging ik 40 jaar geleden met de hengsten op de vrachtwagen de baan op, Souvenir van Boekel was de eerste waar ik zo mee rond reed. Toen was er de opkomst van kunstmatige inseminatie en in 1990 was Hengstenhouderij Van Langenhove het eerste erkende KI-centrum binnen de fokkerij van het Belgisch Trekpaard.
Het doolhof van het insemineren ontrafelde zich en vanaf dan was het i.p.v. met de vrachtwagen: met de koelbox in de autokoffer de baan op!

Eddy Van Langenhove & Souvenir
Eddy Van Langenhove

Een grote aanpassing, ook voor de fokkers die in het begin toch graag de hengst nog altijd zagen, maar gezond verstand en het besef van de voordelen aangaande veiligheid en gezondheid kreeg gelukkig snel de bovenhand.

Honderden kilometers werden jàrenlang élke dag afgelegd. Honderden veulens zagen telkens een jaar later het levenslicht. Het fileleed van de laatste tien jaar werd echter onhoudbaar en sinds intussen vier jaar wordt nog enkel gewerkt met verzend- en afhaalsperma of de merries komen hier op station.

Een hele evolutie als je het zo kort samenvat. Eén ding is echter altijd een constante gebleven: kwaliteit en service.

Grote dank aan alle fokkers die reeds al die jaren hun vertrouwen in onze hengsten stellen. Grote dank aan alle hengstenhouders waar we mee samenwerken. We gaan er samen opnieuw een top-fokseizoen van maken!

Met vriendelijke groet,
Eddy Van Langenhove

Onze kampioenen

" Het is een hele mooie stiel, maar zonder passie hou je dit niet vol "

Beluister de podcast "Beginnen met erfgoed" van ikwashier.live over 40 jaar hengstenhouderij, de veranderende markt en handel, over het werken met KI, over bloedvoering en de evolutie van het Belgisch trekpaard.