Welkom op de website van
Hengstenhouderij Van Langenhove
Hengsten ter dekking 2021

MATTEO

Matteo van 't Rietenhof
Belgisch kamp. 2014 & Goedgekeurd voor het leven

Bekijk video

Matteo vervulde zijn rol van topfavoriet met veel bravoure en werd benoemd tot Belgisch Kampioen 2014. Hij is mooi en grootramig van type, met veel front, grote voeten en veel uitdrukking in de mooie harde benen die hij correct en met veel elegantie gebruikt. De donkerbruine Justine van ‘t Rietenhof is de moeder, zelf een dochter van de oud-kampioenen Buffalo en Lotte. Een exclusieve bloedvoering met generaties topkwaliteit, wat in de fokkerij tot uiting komt bij zijn vele succesvolle nakomelingen. Dankzij de eerste categorie voor zijn eerste jaargang afstammelingen is Matteo dan ook voor het leven goedgekeurd. Inmiddels verkregen maar liefst 21 van zijn zonen de goedkeuring. De nakomelingen van Matteo tonen naast veel kwaliteit ook een grote kleurverscheidenheid. De resultaten van zijn nafok zijn inmiddels niet meer te benoemen noch te evenaren.

JIM

Jim van 't Roetaart
Nederlands & Internationaal kampioen 2019

Bekijk video

De donkerbruine Jim van ‘t Roetaart gaat aan moederskant terug naar de Belgisch kampioene van 1983 Supra van Terbekenhof, die naast een uitmuntende prijskampmerrie ook een echte stammoeder was. De moeder van Jim, Laura van ‘t Roetaart, lijkt deze beide eigenschappen te hebben meegekregen, want stond meermaals eerste op de Nationale Prijskamp. Ze is daarnaast een dochter van Belgisch kampioen Tijn van de Vliegert. De vader van Jim is oud-kampioen Matteo van ‘t Rietenhof die zijn fokkwaliteiten blijft bewijzen; hij heeft de blauwschimmel-kleur met een bruine moeder zodat deze Jim garant staat voor kleurvererving. Mooie lijnen en sterke bewegingen bezorgden Jim als jonge hengst de hoogste score op de centrale keuring in Ghlin. Vorig jaar werd hij met glans tot kampioen bekroond op de Nederlandse Hengstenkeuring én werd hij internationaal kampioen in Wachtebeke.

RUBBEN

Rubben van ‘t Langhof
Jonge hengst van topklasse uit eigen fokkerij

Rubben behoorde bij de beste jonge hengsten uit de nieuwe jaargang, hij kreeg zelfs de hoogste score op type. Die dankte hij dan ook aan zijn mannelijke en compacte bouw met veel rasuitstraling. Hij staat op goedgesteld beenwerk en dito voeten. Ook in beweging toont hij zich een echte hengst met veel houding en ruimte. Zijn vader is Tibo van Luchteren die helaas te vroeg uit de fokkerij is gegaan, zijn moeder Victoria is een klasse apart. De moeder van Rubben is de blauwschimmel Fleur van ’t Langhof die derde op tal werd tijdens de laatste Nationale Prijskamp en geboren is uit blauwschimmel ouders zodat ook Rubben garant zal staan voor kleur. Als jaarling werd Rubben kampioen in Oudenaarde, Deinze en Appels.

Coming soon

Meer info over de nieuwe hengsten voor dekseizoen 2021 volgt binnenkort!Nieuwsbrief & folder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste nieuwtjes te ontvangen en registreer je om onze hengstenfolder te ontvangen.


Aanmelden

Bekijk onze hengstenfolder (2020)

Diepvriessperma te koop

We hebben tevens diepvriessperma beschikbaar van onze nationaal kampioen Matteo van 't Rietenhof. Deze rietjes kunnen naar bijna overal ter wereld verzonden worden.
Meerdere veulens van Matteo werden zo succesvol gefokt en geboren in Amerika.

Motiliteit is 65% wat bijzonder goed is voor diepvries sperma; zeker voor trekpaarden.

Contacteer ons voor verdere info.


Hengstenhouderij Belgisch Trekpaard

Eddy Van Langenhove

Eddy Van Langenhove nam de hengstenhouderij over van zijn vader Arthur. Hij werd pionier voor de KI-inseminatie bij het Belgisch Trekpaard. Deze jarenlange ervaring zorgt voor een ongeëvenaarde service naar fokkers toe.
Kwaliteit komt steeds eerst wanneer wordt beslist welke hengsten ter dekking zullen staan. Een goede bouw met krachtige bewegingen en een goede bloedvoering zijn de belangrijkste eigenschappen die de hengsten van Hengstenhouderij Van Langenhove typeren.
Elk jaar worden een aantal veulens gekocht met het oog op de toekomst. Op deze manier volgt Hengstenhouderij Van Langenhove de ontwikkeling van de paarden vanaf een jonge leeftijd en wordt een continue strenge selectie doorgevoerd alvorens ze worden ingezet als dekhengst voor de fokkerij.


Online veulenshow

Livestream 6 december 2020. Door de corona-crisis was het eind 2020 niet mogelijk om prijskampen en andere evenementen te organiseren. Dus moesten we het anders aanpakken en organiseerden een online show waarin we een 30-tal veulens en jaarlingen presenteerden en onze hengsten: Gamin van de Lindehoef, Matteo van ‘t Rietenhof en Jim van ‘t Roetaart. Als je het gemist hebt, kan je de show hieronder opnieuw bekijken:
Contacteer ons

 • Adres

  Eddy Van Langenhove
  Dries 41
  9280 Denderbelle
  Belgium (Europe)

  Facebook
 • Telefoon

  Mob: +32 (0)476 794 019
 • Email

  Stuur ons een email

Hengstenhouderij Van Langenhove biedt u een efficiënte en betrouwbare service aan, onder nauwkeurige veterinaire begeleiding. De bevruchting van uw merrie is mogelijk door kunstmatige inseminatie bij ons ter plaatse of sperma kan via Hippoxpress verzonden worden naar elk adres in België; sterke prijsvermindering bij afhaling sperma. Het risico gedurende verblijf, dekken en vervoer is ten laste van de eigenaar. Andere hengsten op aanvraag.